Spouwmuur isoleren

Een spouwmuur isoleren geeft meteen meer comfort en warmte.

Is jouw woning tussen 1925 en 1970 gebouwd en woon je niet in een appartement? Dan is de kans groot dat je een spouwmuur hebt en die nog niet geïsoleerd is! Laat dat dan snel doen. Je bespaart er veel geld mee, en je huis wordt een stuk comfortabeler.

Hoogte investering Bij een hoekwoning kost het isoleren van de spouwmuur bijvoorbeeld 2.100 euro.
Verbouwing De spouw via de buitenmuur in minder dan een dag gevuld. Je hebt dus nauwelijks last van de werkzaamheden.
Besparing Bij een hoekwoning bespaar je zo’n 650 euro per jaar.
Comfort Je muren geven minder kou af. Het is gelijkmatiger warm in huis. Eventuele problemen met vocht en schimmel komen na het isoleren van de spouw niet meer voor.
Design Er worden een paar gaten aangebracht in de voegen van de buitenmuur. Deze worden nadien zo goed als onzichtbaar weer gevuld. Verder is er van spouwmuurisolatie niets te zien.

Meer informatie over spouwmuur isoleren

Veelgestelde vragen

Wat kost het en wat levert het op?

Het isoleren van de spouw kost tussen de € 17,= en € 25 per m2. Bij een tussenwoning kost dit rond de € 800 en een twee onder 1 kap woning kosten rond de € 1.500. Gemiddeld is de investering in 3 tot 5 jaar terugverdiend.

Kan een geïsoleerde spouwmuur extra geïsoleerd worden?

Als er ruimte zit tussen de bestaande isolatie en de buitenste muur, dan kan dat. Echter alleen na grondige inspectie door een gecertifieerd bedrijf. En let op: na isoleren is ongeveer net zo duur als het isoleren van een niet geïsoleerde muur, daarom is na isolatie minder snel terugverdiend.

Bij welke woningen is spouwisolatie interessant?

Spouwmuurisolatie is interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd; die hebben bij de bouw wel een spouw maar geen isolatie meegekregen. Isolatie ontbreekt soms ook bij woningen die tussen 1975 en 1982 zijn gebouwen met een bouwvergunning van voor 1975. In woningen gebouwd na 1975 is over het algemeen spouwisolatie aanwezig.

Kan een spouw altijd geïsoleerd worden?

De spouw moet eerst gecontroleerd worden of hij schoon droog en breed genoeg is. Het isolatiebedrijf moet dat vooraf controleren. Een spouw kan meestal niet geïsoleerd worden als de buitengevel geschilderd is.

Hoe weet ik of mijn woning een spouw heeft?

Als de woning na 1920 is gebouwd en de buitenmuur in zijn totaal meer dan 25 centimeter dik is, is er een kans groot dat er een spouw aanwezig is. En het spouwisolatiebedrijf komt de woning altijd vooraf inspecteren op aanwezigheid van de spouw en op deze schoon droog en breed genoeg is.

Subsidies en Financiering

Subsidies en Financiering

Boek een energiecoach

Boek een energiecoach

Stel ons je vraag

Stel ons je vraag

'Eerst isoleren: energiebesparend, dus kostenverlagend!'

Rianne en Ted uit Ouddorp: “Onnodig veel gas verbruiken vinden wij zonde van de wereld en van het geld”.  

Rianne en Ted isoleerden met oude spijkerbroeken