Een stappenplan op weg naar aardgasvrij wonen

Onze Energieadviseur(s) helpt je graag met het maken van een stappenplan voor het verduurzamen van jouw woning. Wat is jouw route naar aardgasvrij wonen en welke kosten komen hierbij kijken? Onze Energieadviseur brengt dit voor je in beeld.

Kosten gesprek

Een gesprek met onze energieadviseur bieden we aan tegen een redelijk bedrag. We investeren als Energieloket in het op peil houden van kennis en het geven van een goed advies kost nu eenmaal tijd en dus geld. De kosten voor het gesprek gelden voor het jaar 2023. Alle bewoners uit de Gemeente Goeree-Overflakkee met een aanvraag ingediend in 2023 kunnen volgens onderstaande kosten gebruik maken van onze diensten.

  • Een persoonlijk gesprek (met huisbezoek) kost 120 euro;
  • Als lid van Deltawind krijg je extra korting en kun je het adviesgesprek voor slechts 100 euro aanvragen;

Wat kun je verwachten?

De adviseur neemt in het energieadviesgesprek samen met jou de volledige woning door. Jullie gebruiken daarbij het Hoomdossier, een online tool ontwikkeld door Coöperatie HOOM om de woning in kaart te brengen. Wanneer je nog geen Hoomdossier hebt via de QuickScan, maken wij er een voor je aan. Zodra het Hoomdossier voor jou is aangemaakt ontvang je een e-mail, waarmee je jouw account kunt activeren. Je vult samen met de adviseur jouw dossier in, inclusief de verdiepende vragen die niet via de QuickScan zichtbaar zijn. Na afloop wordt duidelijk welke maatregelen goed zijn om te nemen in jouw woning. Vervolgens krijg je op indicatief niveau een beeld van de kosten die hiermee gemoeid zijn. De adviseur geeft ook graag meer informatie over subsidie en financieringsmogelijkheden. Naar verwachting is de digitale rapportage in pdf vanaf 20 september beschikbaar. Aan het eind van het gesprek ontvang je een digitaal rapport, dat je rustig kunt nalezen en kunt gebruiken als je over wilt gaan op bijvoorbeeld het aanvragen van offertes of direct aanpakken van jouw huis.

Bekijk hier een voorbeeldrapportage Hoomdossier 

Coöperatie Deltawind
Heb je interesse in het lidmaatschap van Coöperatie Deltawind? Hier vind je meer informatie. 

Aanvraag energieadvies

Dit advies is maatwerk en kost nu € 120,-. Leden van Coöperatie Deltawind krijgen € 20,- korting.

Wat levert een energie advies op?

  • Een concreet plan voor de verduurzaming van jouw woning richting aardgasvrij wonen
  • Hulp bij het bedenken van een verstandig tijdspad (“Doen wat nu al kan en niet alles in één keer”)
  • De kosten, subsidie(s) en financieringsmogelijkheden in beeld