Over Energieloket Goeree-Overflakkee

Wij helpen je graag stap voor stap energie te besparen

Wij weten als geen ander dat je huis verbeteren een uitdaging kan zijn. Je moet lastige beslissingen nemen, offertes bekijken en ook nog beoordelen. Het hele proces kan best overweldigend zijn. Gelukkig kun je bij ons terecht voor al je vragen over het verduurzamen van je huis! We helpen je graag met gratis en onafhankelijk advies.

De kracht van het energieloket Goeree-Overflakkee is dat de gemeente en Coöperatie Deltawind samenwerken. Het energieloket geeft niet alleen informatie. Door de inzet van lokale energiecoaches en -adviseurs worden bewoners effectief geholpen met het nemen van energiebesparende maatregelen. We maken het je graag makkelijk om de eerste stap te zetten.

Het energieloket Goeree-Overflakkee is ontwikkeld door Deltawind en HOOM, met ondersteuning van de gemeente Goeree-Overflakkee. Al deze partijen hebben een gezamenlijk doel: je helpen met het verduurzamen van jouw woning. Dit is nodig om de klimaatdoelstellingen te behalen en de opwarming van de aarde te verminderen.

Waarom het Energieloket Goeree-Overflakkee?

  • Ontvang eerlijk en onafhankelijk advies, online of offline
  • Lees verhalen van anderen en laat je inspireren
  • Bel of mail met jouw praktische vraag over verduurzamen

Coöperatie Deltawind

Deltawind is van initiatief tonen. Van duidelijke doelen stellen en van daadkracht. Op het eiland Goeree-Overflakkee. Deltawind staat voor het produceren van duurzaam opgewekte energie , in eigendom van de lokale bevolking, én het bevorderen van efficiënt energiegebruik. Een coöperatie ontstaat daar waar een goed idee niet in je eentje te realiseren is. Door samenwerking wordt een plan of project haalbaar en hebben de leden van de coöperatie er voordeel bij. Zo is in 1989 Coöperatie Deltawind ontstaan en is zij inmiddels één van de grootste lokale energiecoöperaties van Nederland.

Gemeente Goeree-Overflakkee

Nederland staat aan het begin van een energietransitie. De komende jaren zal er meer en meer overgeschakeld gaan worden op duurzame vormen van energie. Daar is nog veel voorbereiding voor nodig. Onze gemeente is daar mee bezig. Wat er precies gaat gebeuren en in welk tempo, is op dit moment nog niet zeker.
Ondertussen kunnen huiseigenaren al aan de slag. Welke keuzes er in de toekomst ook gemaakt gaan worden, het is nu al goed om aan de slag te gaan met het besparen van energie. Vandaar dat wij dit energieloket ondersteunen.

Hoom

Hoom is een landelijke coöperatie die lokale energiecoöperaties en initiatieven ondersteunt om bewoners te begeleiden naar een duurzame woning. Op deze manier wil Hoom een belangrijke bijdrage leveren aan de warmtetransitie.