Warmtebeeld van je huis

Let op: Alle aanvragen die vanaf 1 december 2023 worden ingediend kunnen we niet garanderen dat er deze winter een scan wordt uitgevoerd. Dit kan dus enige tijd op zich laten wachten, maar hierover nemen we dan contact op met je.

Voelt je huis koud aan? Een warmtebeeld laat je meteen zien wat je hieraan kunt doen.

Waar ‘lekt’ de warmte bij jou thuis weg?

Merk jij dat je altijd vroeg in het jaar je verwarming aan hebt? Dan kan het zinvol zijn een warmtescan van je huis te laten maken. Een warmtescan geeft precies aan waar warmte uit jouw huis weg ‘lekt.’  Je ontvangt na afloop van de warmtescan een uitgebreid rapport met daarin uitleg en nuttige tips over hoe en waar je extra isolatie aan zou kunnen brengen.

Kosten

Het maken van de warmtebeelden, het interpreteren van deze foto’s en dit uitwerken tot uitgebreide rapportage met nuttige tips kost tijd. De kosten voor een warmtescan zijn daarom 150 euro. Leden van Coöperatie Deltawind krijgen 20 euro korting.

Wat is precies een warmtebeeld?

De warmtescan of het warmtebeeld bestaat uit een serie infrarood opnamen van de binnenkant en buitenkant van je huis. Op deze scan zie je waar in huis warmte verloren gaat en waar je extra kunt isoleren. Is je huis slecht geïsoleerd, dan kan er vocht en schimmel ontstaan in muren. Beter isoleren kan ervoor zorgen dat je fijner (warmer) en gezonder kunt wonen.

Een energiecoach komt graag langs voor het maken van een warmtebeeld van je woning. Je ontvangt een analyserapport op basis van deze foto’s met nuttige tips (zie voorbeeld onderaan deze pagina). Deze scan kan helaas niet gemaakt worden bij appartementen. Ook goed om te weten: als het te warm is buiten, kan er geen scan gemaakt worden. De warmtescan wordt daarom uitgevoerd tussen november en maart, bij een buitentemperatuur onder de 9 graden Celsius. De warmtebeelden kleuren rood op de plekken waar veel warmte de woning verlaat. Isolatie op deze plekken is dan zeker de moeite waard!

Een warmtescan levert jou dus een goed beeld op van de mogelijkheden om je huis te verbeteren. Je kunt warmtescan aanvragen via het formulier hiernaast.

Bekijk hier een voorbeeldrapportage warmtescan

Coöperatie Deltawind

Heb je interesse in het lidmaatschap van Coöperatie Deltawind? Hier vind je meer informatie.

Disclaimer
In verband met de hoeveelheid aanvragen en de weercondities waarvan we afhankelijk zijn, kunnen we helaas geen garantie geven dat je warmtescan deze winter uitgevoerd kan worden. We nemen contact met je op nadat je je hebt aangemeld voor de warmtescan.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Hier kan je een energiebespaartegoed, energiecoach, warmtescan of handleiding "energiezuiniger wonen" aanvragen.

Wat kan je verwachten van de warmtescan? Je krijgt een energiecoach aan huis, die de warmtebeelden maakt en aan de hand hiervan advies geeft over je woning. Na het gesprek weet je precies waar jouw huis warmte verliest en waar het zinvol is om isolerende maatregelen te nemen. Ook kan de coach kijken naar de mogelijkheden om zelf energie op te wekken.