Kieren en naden

Je huis voelt veel warmer en comfortabeler aan als je kieren en naden dicht.

Woningen die niet luchtdicht gebouwd zijn en dat is het overgrote deel, komen in aanmerking voor kierdichting. Dat levert in veel gevallen meer comfort op, zeker op plaatsen waar je veel zit. We maken daarbij onderscheid tussen kieren bij ramen en deuren en de naden tussen twee verschillende bouwdelen zoals een dak en een muur of tussen kozijn en de muur.

Wat wil je bereiken?

Het is belangrijk om het einddoel van isolatie in je woning te bepalen, als je naar verwarming op laag temperatuur wil, 400C of minder, dan is het dichten van kieren en naden belangrijk.

Kieren

Kieren zijn te verbeteren door het aanbrengen van tochtstrips. Kijk ook eens op de site van Elton, deze heeft duidelijke uitleg over tochtprofielen.

Naden

Naden worden gedicht met tape. De tape wordt aangebracht op de naden van beide bouwdelen en kan daarna afgewerkt worden als het in het zicht zit. Voor tochtwering bij naden zijn filmpjes op internet te vinden bij bijvoorbeeld Siga (performance building tapes)  of Zwaluw.

Ventileren

Omdat je dan de ‘natuurlijke ventilatie afsluiten als je kieren of naden dicht maakt, zul je op een ventilatie moeten aanbrengen. Lees meer over de verschillende vormen van ventileren.

Subsidies en Financiering

Subsidies en Financiering

Boek een energiecoach

Boek een energiecoach

Stel ons je vraag

Stel ons je vraag

Zelf doen of laten doen?

Veel tochtstrips zijn makkelijk zelf aan te brengen. Je kunt het voor de lastigere plekken ook aan een timmerman over laten. Soms moeten tochtstrips op maat besteld worden.