Tochtstrips

Tochtstrips heb je snel gekocht en aangebracht!

Tochtstrips worden gebruikt om kieren te dichten bij deuren en ramen. Het kopen en aanbrengen van ervan is zo gepiept, en het scheelt een hoop tocht en stoken. Je kunt tochtstrips bij bijna elke bouwmarkt kopen en na het aanbrengen merk je direct verschil!

Kostenindicatie Zo’n 2 a 10 euro per strekkende meter.
Inspanning Je bevestigt de tochtstrips eenvoudig zelf. Ze zijn zelfklevend of je kunt ze vast schroeven of spijkeren. Zoek eens op ‘tochtstrip’ in Youtube en je vindt allerlei filmpjes van bouwmarkten met uitleg.
Geldbesparing Je bespaart op je stookkosten. Hoeveel? We durven het niet te zeggen.
Comfort Veel comfortabeler, vermindering van tocht.
Design Je kunt tochtstrips kopen van simpele witte exemplaren tot chiquere aluminium versies of zelfs met een kleurtje. Als je goed kijkt zie je ze zitten bij je raam of deur, maar met de juiste keuze voor materiaal en kleur, is dat zeker niet storend.
Randvoorwaarden Naden en kieren zorgen vaak voor ventilatie en dit zorgt hiermee vaak voor een gezond binnenklimaat. Ga je grondig aan de slag met tochtstrips en het dichten van kieren, dan is mogelijk een andere vorm van ventilatie gewenst.

Tochtstrips worden na enkele jaren minder flexibel. Vervang ze op tijd.

"Ik geef je graag meer tips over kleine verbeteringen!"

Energiecoach Laurens: “Ik ben iemand van de simpele oplossingen, niet alleen op besparen gericht, maar dingen die je als inwoner gelijk meer comfort geven.””

Boek een gesprek met een energiecoach