LED licht

Vervang je oude lampen door energiezuinige LED verlichting.

Onzuinige peertjes en andere lichtbronnen vervangen door ledlampen is slim, zelfs als ze het nog doen. De energie die het kost om een ledlamp te maken is binnen 300 branduren terug verdiend.

Hoogte investering Ledlampen zijn er al vanaf een paar euro.
Inspanning Een lichtbron is snel vervangen door een ledlamp.
Geldbesparing Een ledlamp verbruikt 85% minder stroom dan een gloeilamp en is 75% zuiniger dan een halogeenlamp.
Comfort Je kunt ook met LED de sfeer creëren in huis die je wilt. Voor vrijwel iedere gloei- of halogeenlamp is een goed alternatief in LED te krijgen, ook met warm licht of dimbaar bijvoorbeeld. De lichtkwaliteit van ledlampen van een goed merk is vrijwel onmogelijk te onderscheiden van die van de gloeilamp.
Design De meeste ledlampjes zie je niet omdat ze in een armatuur zitten. Soms zie je de lichtbron wel en eerlijk is eerlijk, dan is een ledlamp niet altijd even mooi als de gloeilamp was.
Randvoorwaarden Als je wanddimmers hebt, controleer dan of deze goed werken met de ledlamp.

Als je wilt weten hoe je de juiste ledlamp moet kiezen voor jouw verlichting, dan vind je op de site van Milieu Centraal een handige keuzehulp. Als je precies genoteerd hebt wat je nodig hebt, dan heb je in bouwmarkten en/ of online verlichtingswinkels vaak voldoende keuze in ledlampen.

"Ik geef je graag meer tips over kleine verbeteringen!"

Energiecoach Laurens:“Ik ben iemand van de simpele oplossingen, niet alleen op besparen gericht, maar dingen die je als inwoner gelijk meer comfort geven.”” 

Boek een gesprek met een energiecoach